FESTIVALTIPS VOOR DEZE ZOMER

Geplaatst op: 16 juli 2020 12:00

Aan het begin van dit jaar had niemand verwacht dat onze evenementensector het zo zwaar te verduren zou krijgen. Het volledige festivalseizoen werd afgelast, en onze zomer is gevuld met weekenden die allemaal op elkaar lijken. Wat worden de gelukzalige momenten gemist, wanneer je favoriete plaat wordt gedraaid, in het zonnetje, voor een prachtige stage, met al je vrienden, en nog duizenden anderen om je heen. Helaas kunnen we de festivals voorlopig niet terugtoveren, maar er zijn wel manieren om de heimwee te verzachten en tegelijkertijd rekening te kunnen houden met de RIVM-richtlijnen. Hieronder vind je een aantal tips, om dat festivalgevoel weer even op te zoeken.

1. BEZOEK EEN FESTIVALTERREIN 
Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als het bezoeken van een echt festival, maar de plekken waar jij normaal gesproken met duizenden anderen staat te dansen zijn ook zonder al die mensen en de festivalaankleding erg mooi. Neem bijvoorbeeld de Big Spotters Hill op het voormalige Floriade terrein: de pyramide die je vast wel kent van Mysteryland. Met zonsondergang is het uitzicht prachtig, Perfect voor een lekkere picknick met een muziekje erbij. Of ga een keertje barbecueën in de vallei van Dance Valley, om de hoek bij Big Spotters Hill. Voor een dagje strand kun je bijvoorbeeld naar Aquabest. Nu festivals als Supersized Kingsday en Total Loss niet meer plaatsvinden draait het hier om relaxen, en kan je bij Beachclub Sunrise terecht voor een lekkere cocktail.  

2. GA KAMPEREN
En dan niet zomaar kamperen. ID&T heeft de afgelopen maanden haar passie en liefde voor inspirerende avonturen op een nieuwe manier kunnen ontdekken. De grootste chill-out van 2020 is daar de uitkomst van. Zoals ze zelf omschrijven is Tijdloos een plek om te relaxen, ontdekken, en de vrijheid te vieren. Zoek je het liever wat verder van huis, dan is de camping Green Fields wel wat voor jou. Tomorrowland tovert het gebied om tot een magische glamping in de sferen zoals je van hen gewend bent.  

3. EEN TERRASJE PAKKEN
Naast de terrassen van restaurants en cafés die weer open zijn, kunnen festivalliefhebbers nu ook een dagje vertoeven op een terras speciaal voor hen. In de HEMtuin vind je je festivalgevoel namelijk weer helemaal terug. Zo presenteert DOCKYARD hier een lichtshow: een audiovisuele installatie met een exclusieve compositie van SECRET CINEMA en EGBERT. Een festival museum biedt een Instagrammable beleving waarin je weer even op een festival ronddwaalt. Of je rust even uit op het terras vol muziek een feestelijke aankleding, met de vertrouwde foodtrucks. Zorg wel even dat je een plekje hebt gereserveerd via de website.

4. ORGANISEER JOUW EIGEN FESTIVAL
Heb je een grote tuin, of ken je iemand met een stuk land: waarom niet je eigen festival organiseren? Verzamel je creatieve vrienden en kleed de tuin feestelijk aan, regel een paar flinke speakers, zorg dat er lekkere drankjes aanwezig zijn, en vergeet de raketjes niet! Je kan de timetable helemaal laten aansluiten op jullie wensen, door bijvoorbeeld iedereen van tevoren op zijn of haar favoriete dj set te laten stemmen. Of vraag je favoriete dj om te draaien! Want niet alleen jullie missen de festivals, ook veel artiesten zijn opzoek naar een nieuwe invulling van hun weekend.