Veelgestelde vragen

Bij Partybussen hechten we veel waarde aan een persoonlijke afhandeling van vragen. Heb je een specifieke vraag of wil je iets melden, dan horen we dat natuurlijk graag! De meest gestelde vragen en antwoorden hebben we hieronder alvast voor je op een rijtje gezet.

  Een Busticket Kopen

 • Is de prijs voor een busticket inclusief terugreis?
  Ja, de prijs van een busticket is het bedrag dat je betaalt voor de heen- en terugreis.
 • Kan ik ook een enkele reis boeken?
  Partybussen verzorgt alleen retour busreizen. Je mag wel een busticket kopen en alleen mee rijden op de heen- of de terugreis. Je betaalt wel het volledige bedrag en we willen minimaal 3 dagen van tevoren van je horen of je er alleen op de heenreis of de terugreis bij bent. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.
 • Wanneer krijg ik korting op mijn busticket? (Early bird, Normal en Late)

  Partybussen werkt met drie verschillende prijzen:

  • Early bird: Tot 8 weken voor het evenement boeken met korting tot 20%
  • Normal: vanaf 8 tot 2 weken voor het evenement betaal je de normale prijs
  • Late: vanaf 2 weken voor het evenement betaal je € 2,50 extra t.o.v. de normal prijs.
 • Mijn opstaplocatie staat er niet tussen, waar kan ik die vinden?

  Als jouw opstaplocatie er niet tussen staat dan kun je een eigen opstaplocatie aanvragen. Hier heb je wel een minimaal aantal passagiers voor nodig. De bus rijdt dan speciaal langs jouw opstaplocatie om jullie groep op te halen.

  Wanneer je een opstaplocatie verzorgt voor 15 personen of meer verdien je automatisch tot € 100 partygeld!

  Een opstaplocatie opstarten

  Ga naar de pagina van het festival en klik op "Opstaplocatie Aanvragen". Vul daar het formulier in door de opstaplocatie van jouw voorkeur te selecteren, aan te geven hoeveel passagiers je verwacht, en met wat voor soort bus je zou willen reizen. Binnen maximaal twee dagen (vaak veel sneller) ontvang je van ons een reactie.

  Bekijk de festivals
 • Gaat de busreis altijd door?

  De busreis gaat in ongeveer 87% van de gevallen door. Om een bus te kunnen laten rijden zijn circa 30 deelnemers nodig. Dit aantal passagiers kan ook gehaald worden door bijvoorbeeld 3 opstaplocaties te combineren. Voor een opstaplocatie geldt een minimum van 7 passagiers.

  Voorbeeld:
  10 passagiers Rotterdam + 10 passagiers Ridderkerk + 12 passagiers Dordrecht = 32 passagiers, de busreis gaat door!

 • Wat gebeurt er als mijn busreis niet doorgaat?
  Mocht jouw busreis geannuleerd worden dan stellen we je hiervan uiterlijk 7 dagen voor vertrek op de hoogte zodat je ruim de tijd hebt om ander vervoer te regelen. Het bedrag dat je betaald hebt voor de busreis wordt binnen enkele dagen op jouw rekening teruggestort.
 • Zit ik met mijn vrienden in de bus?
  Heb je meerdere tickets besteld, zowel voor jezelf als voor je vrienden, of heb je voor dezelfde opstaplocatie gekozen als jouw vrienden? Dan kun je er bijna zeker van zijn dat je met je vrienden in de bus zit. Wil je er zeker van zijn, voordat je een busticket koopt? Geef ons dan een belletje en we kijken het voor je na.
 • Mag ik spullen achterlaten in de bus?
  Dit kun je het beste even overleggen met de buschauffeur. Iedere buspartner en chauffeur gaat hier anders mee om. Houd er rekening mee dat de bus vaak niet op het terrein blijft staan tijdens het evenement, maar in de tussentijd voor andere reizen wordt gebruikt.

  Ik heb een Busticket Gekocht

 • Krijg ik een bevestiging van mijn reservering per email?
  Ja, na jouw betaling van het busticket ontvang je per e-mail binnen enkele minuten een bevestiging van je reservering. Lees deze goed door, want er staat belangrijke informatie in. Heb je geen bevestiging ontvangen, dan kun je dit via het contactformulier melden.
 • Krijg ik een busticket?
  Nee, je krijgt geen busticket. De chauffeur heeft een passagierslijst met jouw naam. Je kunt je bij hem melden en op verzoek je ID-kaart tonen.
 • Wat voor soort bus krijg ik?
  Alle Partybussen busreizen worden uitgevoerd met een comfortabele touringcar.
 • Wat houdt de voorlopige vertrektijd in en wanneer worden de tijden definitief?
  Je ontvangt 4 dagen voor vertrek een e-mail met de definitieve vertrektijd. Tot die tijd zijn alle tijden die vermeld staan op de website onder voorbehoud.
 • Waarom is de vertrektijd van mijn bus gewijzigd?
  Wij plannen de routes in de laatste twee weken voor het evenement. Als een busreis gecombineerd moet worden, dan moeten de vertrektijden van de verschillende opstaplocaties op elkaar afgestemd worden.
 • Hoe laat gaan we terug?
  De bus vertrekt 45 minuten na het eind van het festival. Zorg dat je op tijd weer terug bij de bus bent. We vermelden dit nadrukkelijk, het is je eigen verantwoordelijkheid om op tijd weer bij de bus te zijn.
 • Welke route rijdt mijn bus?
  Als je een busticket hebt aangeschaft, kun je met je gegevens inloggen op onze website. In je account kun je de voorlopige route bekijken. Tot die tijd kun je ervan uitgaan dat je een snelle route zult rijden met maximaal drie tot vier tussenstops. De definitieve route wordt 5 dagen van tevoren bekendgemaakt.
 • Mag ik consumpties meenemen in de bus?
  Je mag twee consumpties (van max. 0,33L) mee de bus in nemen, maar geen glaswerk.
 • Mag ik roken in de bus?
  Het is bij de wet verboden om te roken in een bus. Voor medepassagiers die niet roken is dit ook zeer vervelend en schadelijk, en daarnaast bestaat het risico op brandgaten en schade. Er kan tussentijds een rookpauze worden ingelast door de chauffeur.

  Busreis Organiseren

 • Wat is het voordeel van een eigen busreis organiseren?

  Het organiseren van een eigen busreis via Partybussen.nl heeft een aantal grote voordelen voor jou, maar ook voor je vrienden. Zo kun je bijvoorbeeld € 100 partygeld verdienen, waarmee je dus gemakkelijk je eigen busreis en je festivalticket terugverdient.

  Alle voordelen op een rij:

  • Vanaf 15 personen krijg je een beloning die oploopt tot € 100;
  • Iedereen profiteert tot 8 weken voor het evenement van € 2,50 vroegboekkorting;
  • Gezellige chauffeurs, je eigen muziek en zelf drankjes meenemen;
  • Eenvoudig je busreis beheren en promoten via je Partybussen account;
  • Geen financieel risico: als mensen afhaken zit je niet zelf met de extra kosten;
  • Betalingen worden veilig en gemakkelijk verwerkt via onze website;
  • Wij regelen de bus en de parkeertickets voor je.

  Kortom, het organiseren van een busreis via Partybussen.nl is heel eenvoudig: jij brengt de groep bij elkaar, en wij regelen de rest!

 • Hoe kan ik mijn eigen busreis organiseren?

  Het organiseren van een busreis begint met een vrijblijvende inschrijving, waarna we zo snel mogelijk contact met je opnemen om even kennis te maken en om eventuele vragen te beantwoorden. Vervolgens ontvang je een link naar je eigen busreispagina.

  1. Je meldt je aan als organisator;
  2. Wij nemen contact met je op en verwerken alle gegevens;
  3. Je ontvangt een link naar jouw eigen busreispagina;
  4. Promoot deze busreispagina onder je vrienden;
  5. Reis met de bus naar het evenement en weer terug;
  6. Binnen 2 weken ontvang je een beloning tot € 100.

  Gelijk starten? Meld je aan om je eigen busreis te organiseren ›

 • Wat wordt er van mij verwacht als organisator?

  Als organisator van een busreis doe je je best om zoveel mogelijk mensen te informeren over jouw busreis. Dit kun je doen door een link naar je busreis te delen via social media, zoals Facebook, Whatsapp, Partyflock, Instagram, etc. Verder kun je natuurlijk iedereen over jouw busreis vertellen: op school, in de discotheek of op je sportvereniging. Hoe meer passagiers, hoe hoger je beloning!

  Je zorgt er bovendien voor dat je op tijd bij de bus bent, stelt jezelf voor aan de chauffeur en overhandigt de muziek. Je vraagt iedereen om in te stappen zodat de bus op tijd kan vertrekken.

  Wanneer de bus rijdt, loop je zo nu en dan eens door de bus om te kijken of alles goed gaat. Je attendeert mensen er vriendelijk op dat er niet gerookt mag worden en dat ze eventueel afval in de daarvoor bestemde zakjes doen. Zo blijft de bus schoon en is het gezellig voor iedereen. Meld je een paar keer bij de buschauffeur om te vertellen dat alles goed gaat. Als er iets gebeurt dat niet door de beugel kan, dan meld je dat ook zodat de buschauffeur er naar kan handelen. Dit noemen we de meldplicht, en die geldt ook voor alle andere passagiers.

  Als dank voor je medewerking en enthousiasme, ontvang je van ons binnen 2 weken na het evenement je beloning tot € 100 (afhankelijk van het aantal passagiers dat je hebt aangebracht).

 • Is het organiseren van een busreis iets voor mij?

  Vind jij het leuk vind om naar festivals te gaan en neem je graag het voortouw als er iets geregeld moet worden? Beschik je over een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel en kun je goed met mensen overweg? Dan ben jij zeker geschikt om je eigen busreis te organiseren!

  Van bussen hoef je geen verstand te hebben: Partybussen.nl regelt de busreis. Wel is het handig als je een groot (sociaal) netwerk hebt en mensen enthousiast kunt maken voor jouw busreis. Want hoe meer mensen je in de bus krijgt, hoe korter de reistijd en hoe hoger jouw beloning zal zijn.

 • Kan ik een bus boeken voor alleen mijn eigen vrienden?

  Wij kunnen bepaalde voordelen, zoals onze lage prijzen en vroegboekkortingen, alleen aanbieden als de bussen goed gevuld zijn. Daarom kan het voorkomen dat meerdere busreizen in dezelfde regio gecombineerd worden, en je dus een bus deelt met andere festivalgangers.

 • Kan ik een extra opstaplocatie toevoegen aan mijn busreis?

  Ja, je kunt maximaal 2 extra opstaplocaties aan je busreis toevoegen. Neem nadat je de eerste opstaplocatie hebt opgestart contact met ons op, dan koppelen wij de tweede en eventueel derde opstaplocatie aan jouw busreis. Let wel: het minimum aantal deelnemers per opstaplocatie is 7.

  Combi-tickets

 • Wat is een combi-ticket?

  Een combi-ticket is een busticket en een entreeticket voor het evenement samen. Zo regel je heel gemakkelijk alles in één keer.

 • Wanneer ontvang ik mijn entreeticket?

  Als je een combi-ticket hebt gekocht ontvang je je entreeticket(s) enkele dagen vóór het evenement. Eerder is helaas niet mogelijk.

  Annuleren of Overdragen

 • Hoe kan ik de boeking van mijn busticket annuleren?

  Je kunt jouw busticket annuleren in je account. De (eventuele) restitutie wordt automatisch naar je overgemaakt. Binnen 3 werkdagen heb je dit weer op je rekening.

  Lukt dit niet? Dan kun je annuleren door een email te sturen naar info@partybussen.nl met vermelding van:

  • Voornaam en Achternaam
  • Festival
  • Vertreklocatie

  Jouw annulering wordt verwerkt volgens de annuleringsvoorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan bij het boeken van de busreis. Let op: als je een combi-ticket hebt gekocht ontvang je je entreeticket altijd enkele dagen van tevoren.

 • Kan ik mijn ticket overdragen aan iemand anders?

  Indien je zelf niet meer mee gaat met de bus maar wel iemand hebt gevonden die jouw plaats in kan nemen, dan kan jouw ticket kosteloos overdragen worden. Degene die het ticket heeft besteld kan inloggen op Mijn Account en bij de betreffende busreis de passagiersgegevens aanpassen.

 • Kan ik overgeplaatst worden naar een andere opstaplocatie?

  Indien je overgeplaatst wilt worden naar een andere opstaplocatie dan kan dit als:

  • De opstaplocatie bij dezelfde bus hoort
  • Er nog plaatsen vrij zijn in een andere bus

  Je kunt jouw verzoek mailen naar info@partybussen.nl

Close