PARTYBUSSEN ZET IN OP DUURZAAMHEID

Geplaatst op: 5 januari 2019 12:00

Dankzij onze samenwerking met DGTL Amsterdam hebben wij een goede reden om nog een stap verder te gaan in duurzaamheid. We rijden daarom alleen met Euro-6 bussen richting DGTL en verminderen hiermee de uitstoot van uitlaatgassen. Euro-6 motoren zijn de nieuwe standaard voor touringcars en door hiermee te rijden realiseren we een reductie van ongeveer 38% NOx (verzamelnaam voor verschillende stikstofoxiden) en 85% fijnstof.

Wist je dat..
Touringcars het schoonste en meest koolstofefficiënte vervoermiddel zijn?

Hieronder een rekenvoorbeeld:
Auto: 100 festivalgangers verdeeld over 25 auto’s in groepjes van 4 personen. Dat is 25 auto’s x 0,11 kg CO2 uitstoot = 2,75 kg CO2 uitstoot.
Touringcar: 100 festivalgangers verdeeld over 2 touringcars van 50 personen. Dat is 2 touringcars x 0,03 kg CO2 uitstoot = 0,06 kg CO2 uitstoot.

Het verschil van uitstoot is maar liefst 2,69 kg CO2! Laat je auto dus lekker staan en rijdt mee met een van onze bussen, zodat ook jij helpt bij het verbeteren van onze buitenlucht.

DGTL wil ’s werelds eerste circulaire festival worden
DGTL is volop bezig met het milieu en duurzaam ondernemen. DGTL heeft namelijk een doel: ‘s werelds eerste circulaire festival worden. Om dit doel te bereiken, herontwerpen ze hun evenementen en zoeken ze naar de nieuwste technologieën en innovaties om o.a. CO2-uitstoot te elimineren. Het duurzaamheidsprogramma dat DGTL toepast op alle evenementen wereldwijd heet de "sustainable big three": ze gebruiken herbruikbare hardcups, hebben een slim energieplan en een vleesvrij menu.

Lees hier meer over DGTL en sustainability.