Vrijetijdsbesteding wordt onderschat

Geplaatst op: 18 augustus 2020 18:00

Zo’n vijf maanden geleden veranderde ons dagelijks leven. Dit als gevolg van het coronavirus. Sinds vijf maanden kunnen we geen grote evenementen bezoeken, en zijn andere leuke ondernemingen moeilijker geworden om te doen. Maar het wordt steeds lastiger om ons aan de maatregelen te houden. De stranden liggen met de warme dagen bomvol, vrienden begroeten elkaar alsof corona niet bestaat en in de supermarkt staat de persoon achter je in de rij toch veel te dichtbij. 
Gelukkig zijn er ook corona-proof activiteiten te doen. Restaurants zijn weer open, beachclubs en kleine evenementenorganisaties organiseren sit down party’s, en kunnen we genieten van de Nederlandse natuur. 
 
Want vrije tijd, en de invulling daarvan, moet niet onderschat worden. In vergelijking tot andere Europese landen hechten wij veel waarde aan onze vrije tijd. We zijn bereid er geld voor in te leveren om meer te kunnen ontspannen, met vrienden af te spreken en uitstapjes te organiseren. En dat is met een goede reden. Mensen krijgen energie door leuke dingen te doen. Zo kunnen we de uitdagingen in ons leven beter aangaan. 
 
Voor velen was het bezoeken van een festival een favoriet als je het hebt over vrijetijdsbesteding. Er ontstaat een grote leegte in de zomer van de festivalfans en de verveling slaat vaker toe. Festivals zijn voor velen de plek om nieuwe mensen te ontmoeten, waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Deze gezelligheid en de muziek wordt enorm gemist. Op de festivals ben je in een andere wereld, een plek waar je alles even kan vergeten. We zullen dus opzoek moeten gaan naar een nieuwe invulling van onze vrije tijd. Iets anders om naar uit te kunnen kijken. Welke activiteiten kunnen deze leegte vullen?